Vijesti

Square Enix je priznao da su Marvel’s Avengers podbacili, krive i developera

Znate li što sanjaju veliki izdavači kao što su Square Enix, EA, Activision, Take-Two i ostala ekipa? Imati barem jednu zlatnu koku koja će godinama donositi veliki profit. Još ako se ta koka zove GaaS – Game As A Service, a preziva Mikrotransakcija, koka se pretvara u labuda. Čak labud ne mora biti guska, nego može biti i obična kokoš sve dok generira novac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

EA je pronašao svoju koku koja se zove FIFA Ultimate Team. Activision ima Call of Duty i Warzone. Take-Two ima GTA. A što ima Square Enix? Ništa. Ostali su bez gasa jer njihova GaaS ideja zvana Marvel’s Avengers nestala je jednim pucketanjem Tanosovog prsta.

Crystal Dynamics se vraća onomu u čemu je dobar

Priznali su jučer iz Square Enixa da Marvel’s Avengersra nije ispunio (prodajna) očekivanja i da je ispao razočarenje za sve. Yosuke Matsuda, predsjednik kompanije, naglasio je da ekipa Crystal Dynamicsa nije bila najbolji izbor za developera jer do sada nisu nikada radili igre koje se temelje na GaaS modelu. Gospodin Matsuda je nedvosmisleno izjavio da će u budućnosti pametnije raditi izbor developera za nove projekte.

Crystal Dynamics je do sada radio uglavnom na single player igrama što je itekako jasno ako ste zaigrali Marvel’s Avengerse. Kampanja je bila najbolji dio igre. Meni se posebno svidjela Kamala Khan koja je odlično napisan lik. Nažalost, jednom kada završite kampanju nastaju problemi jer je end-game za jednu GaaS igru jako siromašan. Nećemo posebno ni spominjati užasne mikrotransakcije koje su pokušali progurati, ali nije im uspjelo.

Iskreno se nadamo da će Square-Enix izvući pouku i shvatiti da na tržištu ima mjesta za kvalitetne single player igre. Za primjer im mogu poslužiti netom izašli Čuvari galaksije.

Igra

Povezano